• Nutrição e Candidíase – Artigo 8

    Recurrent Vulvovaginal Candidiasis: An Immunological Perspective Abstract: Vulvovaginal candidiasis (VVC) is a widespread vaginal infection primarily caused by Candida albicans. VVC afects up to 75% of women of childbearing age once in their life, and up to 9% of women in diferent populations experience more than three episodes per year, which is defined as recurrent vulvovaginal candidiasis (RVVC). RVVC results in diminished quality of life ...
  • Nutrição e Candidíase – Artigo 7

    RELAÇÃO ENTRE A CANDIDÍASE VULVOVAGINAL E O CONSUMO DE CARBOIDRATOS INTRODUÇÃO A candidíase vulvovaginal é uma infecção caracterizada por sinais e sintomas de inflamação vulvovaginal, causadas pelo crescimento exacerbado de leveduras do gênero Cândida (SOARES et al.,2018). A doença afeta as mulheres, pelo menos uma vez ao longo das suas vidas, e em alguns casos de maneira recorrente, quando ocorre, quatro episódios ou mais no ...
  • Nutrição e Candidíase – Artigo 6

    CANDIDÍASE VULVOVAGINAL: UMA REVISÃO DE LITERATURA COM ABORDAGEM PARA Candida albicans RESUMO A candidíase vulvovaginal é a infecção da vulva e vagina, que acomete um terço das mulheres em idade reprodutiva. É causada por fungos do gênero Candida, sendo que a espécie Candida albicans é responsável pela maioria dos casos. Clinicamente, é caracterizada pela presença de corrimento esbranquiçado, prurido, ardor, disúria, edema e ...
  • Nutrição e Candidíase – Artigo 5

    Benefício dos Alimentos Usados como Terapia Complementar para Candidíase Vulvovaginal Recorrente Resumo: A Candidíase Vaginal acomete um número significativo de mulheres, traz desconfortos pelos sintomas apresentados e pode tornar-se recorrente. Dessa forma, enfatiza-se a responsabilidades dos profissionais da área em priorizar a educação na saúde para a prevenção de agravos, uma vez que, a mudança de hábitos mostra-se  indispe...
  • Nutrição e Candidíase – Artigo 4

    New perspectives on the nutritional factors influencing growth rate of Candida albicans in diabetics. An in vitro study BACKGROUND The link between Candida albicans and diabetes mellitus is well-acknowledged, but incompletely elucidated. OBJECTIVES The purpose of this study is to assess the growth rate of C. albicans (CA) in the presence of different concentrations of glucose and fructose, two of the main pathophysiologic and nutritionally ...
  • Nutrição e Candidíase – Artigo 3

    Clinical Study Risk Factors of Vulvovaginal Candidiasis among Women of Reproductive Age in Xi’an: A Cross-Sectional Study Purpose. To explore risk factors of vulvovaginal candidiasis (VVC) among women of reproductive age in Xi’an district and then to offer reference for clinical prevention and treatment of VVC. Methods. Patients from the outpatient department of gynecology and obstetrics in the First Affiliated Hospital of Xi’an ...
  • Nutrição e Candidíase – Artigo 2

    Warding Off Recurrent Yeast and Bacterial Vaginal Infections: Lactoferrin and Lactobacilli Abstract: Vaginal infections are the most prevalent women’s health problem. Incompetent diagnosis, inappropriate treatments, and antibiotic resistance are the main causes of the unsatisfactory results of conventional, antimicrobic treatment for these infections. Research has thus been conducted to identify new treatments for these genital diseases. ...
  • Nutrição e Candidíase – Artigo 1

    Manipulation of Host Diet To Reduce Gastrointestinal Colonization by the Opportunistic Pathogen Candida albicans ABSTRACT Candida albicans, the most common human fungal pathogen, can cause systemic infections with a mortality rate of ~40%. Infections arise from colonization of the gastrointestinal (GI) tract, where C. albicans is part of the normal microflora. Reducing colonization in at-risk patients using antifungal drugs prevents C. ...